Plantbaserade livsmedel är mindre resurskrävande och ger betydligt mindre växthusgasutsläpp än motsvarande animaliebaserade livsmedel. Syftet med projektet är att kartlägga hur olika styrmedel och andra åtgärder kan användas för att konsumenter i ökad utsträckning ska välja plantbaserade livsmedel i butiken. Dels kartlägger vi i vilken utsträckning olika politiska styrmedel påverkar konsumentbeteendet med hjälp av en litteraturstudie, dels genomför vi ett omfattande ekonomiskt experiment som undersöker hur olika åtgärder påverkar konsumenters beslutsprocess när de väljer proteinkällor i livsmedelsbutiken. Projektet är ett samarbete med plattformen Biotech Heights och finansierat av Vinnova. Projektet kommer att slutföras under 2025.
Många av AgriFoods och gamla SLI:s publikationer kan beställas kostnadsfritt och med fri leverans.
Länk till samtliga beställningsbara publikationer
Håll dig uppdaterad genom att prenumerera på våra nyheter. Det finns två alternativ:
Via epost
Via RSS
Se din varukorg