Publicerad artikel

Impacts of the EU's Common Agricultural Policy “Greening” Reform on Agricultural Development, Biodiversity, and Ecosystem Services, Applied Economic Perspectives and Policy


Författare: Jordan Hristov  Yann Clough  Ullrika Sahlin  Henrik G Smith  Martin Stjernman  Ola Olsson  Amanda Sahrbacher  Mark Brady 


The EU’s Common Agricultural Policy (CAP) has had limited success in mitigating agriculture’s environmental degradation. In this paper we simulate the impacts of the 2013 “greening” reform on biodiversity and ecosystem services in environmentally contrasting landscapes. We do this by integrating an agent-based model of structural change with spatial ecological production functions, and show that the reform will likely fail to deliver substantial environmental benefits. Our study implies that greening measures need to be tailored to local conditions and priorities, to generate environmental improvements. Such spatial targeting of measures is though incompatible with the design of a common direct payments scheme.

För en kort version på svenska se AgriFood Policy Brief 2020:6

Liknande publikationer


2022-05-17
AgriFood Fokus 2022:3
Ägg och matfågel – vilka är utmaningarna och hur resilient är produktionen?
2022-04-27
AgriFood Fokus 2022:2
Nitrifikationshämmare - ett sätt att minska förlusten av kväve från jordbruksmarken?
2022-03-18
AgriFood Rapport 2022:3
Goda råd för att minska klimat- och luftpåverkan - hur fungerar informationsinsatser riktade till jordbruket?

Författare:

Jordan Hristov

Yann Clough

Ullrika Sahlin

Henrik G Smith

Martin Stjernman

Ola Olsson

Amanda Sahrbacher


Mark Brady