| 
                 AgriFood-Rapport 2017:1 
                
                    Innovation på landsbygden - uppkomst och spridning av nya idéer i glesa miljöer
                
                 
                
                     
                    
                Författare: 
                
            
           Karin  Bergman 
           
           
                     
                     
          
                Ekonomisk tillväxt skapas genom utveckling eller spridning av innovationer. Innovationer är ofta ett resultat av forskning och utveckling eller annan samverkan där människor delar med sig av kunskap och idéer skapas. På landsbygden kan innovationsverksamhet hindras av långa avstånd, få kontaktytor, förhållandevis låga utbildningsnivåer och det faktum att företag ofta är väldigt små och utan egen forskning.  
I rapporten studeras innovationsverksamhet på landsbygden. Framförallt diskuteras hur innovationsnivån på landsbygden kan mätas, hur spridningen av innovationer går till samt om skillnader mellan stads- och landsbygdsmiljöer kan tänkas påverka statens roll i att stödja innovationsverksamhet.   
               
               
             | 
	
         
        
        
                Liknande publikationer
        
                
            
        
        
                
         
        
       
     
    
    
Författare:
        
            
           
                Karin  Bergman